ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Selahaddin Eyyubi Ortaokulu

Nis

8. sınıf öğrecnilerimize Nitelikli Liselerimizi tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla okulumuzdan mezun olup Şanlıurfa Spor Lisesinde eğitim görmekte olan öğrencimizi öğrencilerimizle buluşturduk. Öğrencilerimiz Spor Lisesine ait tüm sorularına cevap bularak Spor Liselerimiz hakkında bilgi sahibi oldular.

Nis

BİGEP Projesi kapsamında, 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde okulumuz Anasınıfı öğrencileriyle Emine DEMİRKOL Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek öğrencilerimizi Otizm hakkında bilinçlendirdik.

Şbt

8. Sınıflarımızın LGS stresini atmak ve öğrencilerimizi bilişsel, sosyal alanlarda desteklemek amacıyla bilgi yarışması düzenledik. Bilgi yarışmasıyla okulumuz 8. Sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini ölçmek, kendilerini ifade etmelerini sağlamak ve birlikte başarma duygularını yaşamaları amaçlandı.

Bu kapsamda yapılan yarışmada 8. sınıf ilk dönem kazanımları konu edinildi. Toplam 16 şubemiz yarışmaya katıldı. Kura seçimiyle belirlenen 4 grubun birincileri final turunda kıyasıya mücadele etti.

Yarışmanın her bir turunda 5 Türkçe, 4 Matematik, 3 Fen Bilimleri, 3 TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 3 İngilizce, 3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 2 Genel Kültür sorusu olmak üzere 23 soruya yer verildi. Soruları eşit bir şekilde yanıtlayan gruplara 7 yedek soru daha soruldu.

Öğrencilerin kıyasıya mücadelesi sonucunda 8/J sınıfı birinciliği kazandı ve ödülleri takdim edildi.

Ock

7. Sınıf öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak ve soru çözüm tekniklerini öğreterek sınavda daha başarılı sonuçlar elde etmeleri amacıyla gönüllü öğretmenlerimiz tarafından haftanın 5 günü Gönüllü Destek Eğitimi uygulamaktayız. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimize soru çözüm tekniklerini daha hızlı öğretmek kazanım değerlendirmelerini yapmak ve başarı seviyelerini daha üst düzeye taşımak amacıyla okulumuzda her ay düzenli olarak deneme sınavımızı gerçekleştirmekteyiz.

Ara

Öğrencilerimize mesleki tanıtımlar amacıyla düzenli olarak Rehberlik Kariyer Günleri uygulamasını uygulamaktayız. Bu çalışmada amacımız öğrencilerimize meslek dalları ile ilgili profesyonel ve alanında başarılı kişiler tarafından seminer programları düzenleyerek tüm meslek dalları ile ilgili azami bilgi sahibi olmalarını temin etmektir.

Ara

Eğitimin temeli ailede atılır. Ailede temelleri atılan eğitim okullarımızda filizlenir. Öğrencilerimizin tüm yönleri ile gelişmesi için Okul-Aile işbirliği ve veli ziyaretlerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin kişisel konularda kendini rahat hissetmesi, öğretmeni ile bireysel zaman geçirmesi, öğretmenlerce öğrencilerimizin çalışma ortamının değerlendirilmesi, bunun yanında velilerimizle okulumuz arasındaki işbirliği ve iletişimi arttırma, öğrencilerimizin akademik başarıları hakkında bilgi sunma ve değerlendirme , öğrencilerimize olumlu katkılar sağlamak ve istenilen sonuçlara ulaşabilmek için veli ziyaretlerimizi planlamakta ve uygulamaktayız

Ekm

Kamu Sporları voleybol musabakalarında kız takımımız il 1.'si olmuştur. İlimizi bölge turnuvalarında temsil etmeye hak kazanmıştır. Erkek takımımız İl 2.'si olmuştuştur. Takımlarımızı tebrik ediyoruz. Kız takımımıza bölge de başarılar diliyoruz.